Deze tijd vraagt veel van uw organisatie. U moet meer in minder tijd leveren. Uw mensen leveren extra inzet en motivatie. Zo kan er gemakkelijk roofbouw optreden.

Een medewerker die roofbouw pleegt, teert in op zijn energiereserves. Als dit langere tijd aanhoudt, ontstaan er tal van lichamelijke en psychische klachten.

Preventie burnout: Voorkomen is beter (en veel goedkoper) dan genezen

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. Toch vangt u signalen op dat uw medewerker niet helemaal goed in zijn vel zit. Wist u dat één van de acht werknemers kans heeft om burnout te raken? U wilt dit voorkomen en preventief handelen, zodat uw medewerker gezond en wendbaar blijft.

Door deze klachten gaan mensen steeds minder goed functioneren, wat vervolgens vaak tot verdere problemen leidt, zowel op het werk als in de privé-sfeer (denk bijvoorbeeld aan conflicten). De fysieke en psychische weerbaarheid is laag of zelfs geheel afgebroken.

Uw werknemer dreigt overspannen of burnout te raken

Uw medewerker functioneert naar volle tevredenheid. De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak, ondanks dat uw medewerker extra belast is.
Maar uw alarm gaat af: uw medewerker reageert heel anders dan u gewend bent. Prikkelbaar, of juist erg onverschillig. U wilt snel ingrijpen.


Op den duur kan zelfs het normale vermogen om te herstellen aangetast worden en houdt de ontregeling zichzelf in stand. Totale uitputting treedt op.

Uw werknemer is overspannen of burnout

Uw medewerker functioneerde altijd naar volle tevredenheid. De productie altijd voldoende en de kwaliteit volgens afspraak. Maar nu zit uw medewerker ziek en uitgeput thuis met de diagnose burnout. U wilt uw medewerker de best mogelijke begeleiding geven.

We spreken van ‘overspannen’ of ‘burnout’. De term Chronisch Stress Syndroom (CSS) omschrijft beter wat er speelt: er is sprake van een chronische vermoeidheid.
Een CSS kan milde tot zeer ernstige klachten geven. Maar ‘een paar weekjes rust nemen' heeft geen zin meer. Vaak worden de klachten dan erger, omdat eindelijk wordt ervaren hoe moe men is.

Liberta Coaching hanteert de Chronisch Stress Reversal (CSR) Methode en helpt u ervoor te zorgen dat uw medewerkers weer gezond en wendbaar worden.
Met de CSR Methode worden de lichamelijke ontregelingen van het CSS gestopt en gekeerd.
Het koppelt de fysieke problematiek met de psychische, om herstel te bevorderen en roofbouw in de toekomst te voorkomen.

Uw werknemer is met CSS klachten langdurig afwezig geweest

De re-integratie gaat beginnen. Maar hoe pakt u dat aan?  U wilt graag preventief handelen en voorkomen dat uw medewerker opnieuw uitvalt.

Liberta Coaching biedt na een intake een CSR-traject op maat, met als doel lichamelijk en psychisch herstel, gecombineerd met een verbeterd zelfmanagement van uw medewerker.

Wilt u meer weten? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.
Bel 06 10 75 75 49 of mail